Garfio

Garfio

Garfio is een schitterende jonge zwarte kater uit Spanje. Hij verblijft nu in Tilburg en zoekt een nieuw huisje.

Garfio is een lieve jongen die je graag opzoekt om lekker bij je op schoot te liggen. Hij is in een portiek gevonden toen hij nog maar 6 maanden oud was. Zijn mooie vacht zat vol met klitten en vuil, en hij was er niet best aan toe. Het leven op straat had hem zeker geen goed gedaan. Een mevrouw nam hem liefdevol in haar huis op totdat er in het asiel weer een plekje vrij was. Garfio was erg bang in die nieuwe omgeving, met al die andere katten en die vreemde mensen. Door zijn grote verschijning waren de andere katten bang voor hem en sloegen hem, en Garfio deed niets terug. Hij onderging het. Mettertijd heeft Garfio wel de vrijwilligers van het asiel leren vertrouwen en zocht ze graag op.

Vorig jaar vond Garfio een goed huisje in Nederland. Helaas bleek een van de gezinsleden allergisch en moest Garfio elders worden ondergebracht. Daar is hij liefdevol ontvangen maar ook dit keer had Garfio weer pech: de andere kat wordt niet blij van hem. Met pijn in het hart moest het nieuwe baasje aan ons vragen om weer op zoek te gaan voor deze mooie zwarte panter.

Garfio is een aparte kat. Hij is een beetje onhandig en maakt soms gekke bokkensprongen. Hij miauwt en speelt ook op zijn eigen manier 🙂 Hij is echt uniek. Garfio is dol op aandacht van zijn baasjes. Hij springt zoals gezegd graag op schoot en slaapt ook graag bij je op bed. Opgepakt worden vindt hij niet zo leuk.

Garfio kan samenleven met een andere kat, maar die moet dan niet dominant zijn maar tegelijkertijd wel van spelen houden. Garfio kan ook heel goed als enige kat leven. Met honden en oudere kinderen kan hij ook goed opschieten. Voor jonge kinderen is hij wat te onbesuisd tijdens het spelen.

Een buitenruimte heeft Garfio niet per se nodig; hij kan ook prima als binnenkat gelukkig zijn. Maar, een katveilig balkon of veilige tuin zou hij niet afslaan natuurlijk.

Mag deze lieve jongen bij jou zijn gouden mandje komen opmaken?