Flossy

Flossy

 

Flossy is een bijzondere tiger. Ze heeft Fiv, maar heeft daar verder geen last van en kan er gewoon oud mee worden. Maar de reden dat ze echt bijzonder is is dat ze de liefste, zachtaardigste en makkelijkste poes is die je je maar kan voorstellen. Flossy vindt het heerlijk om bij je te zijn. Ze ligt graag op schoot en ze geniet van je warmte. Ze kijkt je aan met ogen zo vol liefde dat je wel van haar moet houden. Ze is echt geweldig!

Flossy leefde in een kattenkolonie en werd dagelijks gevoerd door een vrijwilligster. Op een zondagavond stond die vrouw bij Kerrie aan de deur met Flossy die er heel slecht aan toe was. De vrouw wist niet wat ze moest doen. Ze was met Flossy naar de dierenarts gegaan die haar wilde laten inslapen zonder te kijken wat er aan de hand was. Kerrie heeft Flossy meegenomen naar een dierenarts die haar wel onderzocht. Flossy bleek fiv-positief te zijn en als gevolg daarvan had ze zwaar ontstoken tandvlees. Daardoor kon ze niet eten en verzorgde ze haar vacht niet, waardoor ze er vreselijk slecht uitzag.

Na een lange en intensieve behandeling waarbij de meeste tanden zijn getrokken, is de ontsteking helemaal over en kan Flossy weer alles eten. Ook ziet haar vacht er weer prachtig uit. Sinds de tanden getrokken zijn heeft ze helemaal geen problemen meer gehad en is ze verder heel gezond. Iemand die Flossy adopteert krijgt er een geweldig lieve huisgenoot aan, vol liefde en gezelligheid. Door haar Fiv moet ze eens per half jaar gecheckt worden of haar tandvlees nog steeds in orde is (dus 1 extra check per jaar ten opzichte van andere katten) maar verder heeft ze geen problemen.

Flossy kan leven met andere katten maar vanwege haar Fiv kan ze beter alleen zijn (of met een andere kat die fiv heeft).
Kerrie zal het moeilijk vinden om haar te laten gaan maar als Flossy weg is is er weer ruimte om een ander katje op te nemen dat dat heel erg nodig heeft. Door Flossy te adopteren red je dus eigenlijk twee katten!

Meer informatie over Fiv vind je hier. Lees ook het verhaal van adoptanten Heidi en Bas over het leven met, onze Godot die ook Fiv heeft.