Fiona

Fiona

Net als veel andere Spaanse katten, leefde Fiona in een kolonie van zwerfkatten. Ze werd daar als zeer jonge kitten aangetroffen. Net als de andere dieren in de kolonie moest ze zien te overleven op straat, met weinig tot geen water, voedsel of bescherming tegen kou en regen. Gelukkig werd ze gered door de vrijwilligers van het asiel in Ayamonte, Andalusië. Door haar sociale en aanhankelijke karakter heeft Fiona zich daar snel aangepast.

Ze vindt het heerlijk om te spelen, in de krabpaal te klimmen of om lekker te liggen zonnebaden. Fiona is dol op mensen, en erg nieuwsgierig. Knuffelen vindt ze heerlijk, en ze komt regelmatig even bij je op schoot liggen. Opgetild worden vindt ze meestal ook wel goed maar niet te lang. Met de andere katten in het asiel gaat ze goed om, maar Fiona vindt 1 of 2 kattenvriendjes om mee op te trekken wel genoeg.  Ze houdt er ook van om zich af en toe even terug te trekken en te genieten van haar eigen gezelschap. Van teveel drukte om haar heen wordt ze niet gelukkig.

We zoeken voor Fiona een huisje waar ze ofwel de enige kat is, ofwel waar er maximaal 2 andere katten zijn. Met oudere kinderen kan ze het goed vinden, als die haar maar de ruimte geven. Tijdens het spelen kan ze, als jonge speelse kat, af en toe zachtjes bijten. Daarom zijn heel jonge kinderen en Fiona geen goede combinatie. Met honden kan ze wel prima samenleven, als die aan katten zijn gewend en rustig zijn.

Fiona hoeft niet per se naar buiten: als binnenkat kan ze ook heel gelukkig zijn. Natuurlijk is het fijn als er een katveilig balkon is zodat ze af en toe lekker kan soezen in het zonnetje.

Mag dit aanhankelijke en leuk eigenwijze meisje bij jou komen zonnebaden?