Felix

Felix

Felix, een lieve goedzak

Deze leukerd kwam in aanmerking voor het castratieprogramma in Madrid. Hij leefde in een kattenkolonie op straat. Toen hij was gevangen werd ontdekt dat hij een gebroken staart had. Hij moest geopereerd worden en nu heeft hij een schattig knobbeltje, of zoals Manu uit Madrid zegt: Een Bobtail cat 🙂

Manu heeft al jarenlange ervaring met het redden van in de steek gelaten en wilde katjes en ze zag, gezien zijn gedrag, direct dat Felix oorspronkelijk ergens bij een familie moet hebben gewoond. Waarschijnlijk is hij toen hij jong was uit huis gegooid en in leven gebleven doordat mensen hem eten hebben gegeven. Hierdoor is het een kat geworden die heel vriendelijk is tegen mensen.

Manu besloot om hem niet terug te plaatsen op straat. Hij is naar een pleeggezin gebracht en sinds hij daar woont heeft hij geleerd hoe je kunt spelen. Hij vindt het helemaal te gek daar en hij praat (mauwt) lekker tegen zijn verzorgster. Zijn enige wens is dat iemand hem lief vindt. Ook al blazen sommige katten naar deze nieuwe indringer of proberen ze hem aan te vallen; het kan hem niets schelen. Deze vent was nu eenmaal gewend veel katten om zich heen te hebben. Hij vindt gezelschap van andere katten best wel leuk, maar het hoeft niet perse als zijn nieuwe baasje veel aandacht en liefde geeft. Vermoedelijk heeft hij een minder leuke ervaring met honden gehad, want daar is hij absoluut niet gecharmeerd van. Ook is hij niet zo gesteld op kinderen, jonger dan een jaar of veertien.

Hij is vriendelijk en  zachtaardig en gedraagt zich wat onderdanig. Er zit geen greintje agressie in. Hij leert snel en kan met zijn verzorgster goed overweg en zo nu en dan mag zij ook met hem kroelen. Of hij ooit op iemands schoot komt zitten is niet bekend en een kwestie van geduld. Maar reken maar dat hij, wanneer hij zich eenmaal veilig voelt, wel steeds meer  toenadering zoekt. Als er tegen hem gesproken wordt rolt hij zich om en showt zijn buikje.

Omdat hij aan het straatleven gewend is geweest heeft  Felix zo nu en dan behoefte aan een lekkere hap frisse lucht. Zijn zwerversbestaan  heeft ertoe geleid dat hij altijd op zoek is naar vluchtwegen. Hierdoor moet de tuin of het balkon zodanig omheind en katveilig gemaakt zijn, dat ontsnappen niet mogelijk is.

Wiens hart smelt bij het verhaal over deze lieve sul en gunt hem een liefdevol mandje?