Felix

Felix

Felix is een lief en rustig klein hondje. Hij vraag niet veel, alleen liefde en wat aandacht. Als Felix in Nederland of België geboren zou zijn, dan hadden de mensen voor hem in de rij gestaan. Maar Felix had de pech dat hij op straat is geboren in Oekraïne. Zijn moeder was een zwervertje en is bevallen van haar pups langs de kant van de weg, onder een struik, op een stuk karton. Dar gebeurt in Oekraïne vaak en de meeste mensen kijken er niet van op en laten de honden gewoon liggen. Sommige mensen vinden het “leuk” om de honden zelfs expres aan te rijden. Gelukkig voor Felix is hij gevonden door een lieve vrouw en zij heeft hem en zijn moeder meegenomen en naar de opvang gebracht.

Felix is dus al zijn hele leven in opvang bij mensen. Hij heeft dan ook geen trauma’s maar is gewoon een rustig en makkelijk huishondje. Maar  hij kan niet blijven in de opvang want er zijn weer nieuwe pups die een plekje nodig hebben. Daarom zoeken we voor hem een gouden mandje in Nederland of België.

Felix is nu 1,5 jaar. Hij is een jonge hond dus hij wil weleens spelen maar hij vindt het ook heerlijk om rustig te liggen en te kijken wat er om hem heen gebeurt.

Hij kan heel goed overweg met katten, in de opvang waar hij nu zit wonen 30 katten en dat gaat prima. Ook met honden kan hij goed overweg. Met kleine kinderen is hij niet getest, die zijn er niet in de opvang. Maar iets oudere kinderen die weten hoe ze met een hondje moeten omgaan, dat zal prima gaan.

Eigenlijk vraagt Felix niet veel. Gewoon een fijn plekje bij iemand die van hem houdt en waar hij de rest van zijn leven gelukkig mag zijn. Hij is gecastreerd, getest en ingeënt dus hij is beschermd tegen parvo, leptospirosis distemper en rabiës. Een heerlijk gezond en fijn mannetje dus.