Esperanza

Esperanza

Esperanza had eindelijk een keer geluk in haar leventje. Als zwerfkat leefde ze in de buurt van een vakantiehuis, vlak over de grens met Portugal. De mensen die het huis huurden, werden verwelkomd door deze lieve en sociale poes. Tijdens hun hele verblijf daar kwam Esperanza lekker bij ze op de bank liggen en ze sliep bij hen op schoot. Deze poes is vrijwel zeker een gewone huiskat geweest, mensgericht als ze is. De vakantiegangers konden het niet over hun hart verkrijgen om Esperanza achter te laten dus ze zorgden ervoor dat ze een plekje kreeg in het asiel in Ayamonte.

Natuurlijk is het prettig voor Esperanza dat ze een dak boven haar hoofd heeft en eten en drinken krijgt. Maar van al die andere dieren in het asiel wordt ze niet blij: veel te druk voor deze rustige poes. Esperanza houdt juist van rust en kalmte. Spelen doet ze af en toe maar net zo lief ligt ze te lekker te soezen in het zonnetje.

Ondanks haar aanhankelijke karakter zal Esperanza zeker even nodig hebben om aan een nieuwe omgeving en een nieuw baasje te wennen. Dat is niet zo gek, als je bedenkt wat ze allemaal al heeft meegemaakt. Liefde, tijd en geduld voor dit meisje zullen zeker worden beloond want stiekem is Esperanza toch wel heel gek op mensen en hun knuffels!

Met andere katten kan Esperanza wel overweg maar ze heeft liever niet meer dan 2 kameraadjes. Als kat alleen kan ze ook heel goed leven, bij een baasje dat genoeg tijd voor haar heeft en bij wie ze lekker tot rust kan komen. Van honden wordt Esperanza niet blij, maar kinderen vindt ze wel leuk zolang die haar haar rust en ruimte ook gunnen.

Naar buiten hoeft Esperanza niet echt: als binnenkat is het ook fijn. Als er een tuin of balkon is, moet deze wel katveilig zijn zodat dit lieve meisje niet kan vallen, weglopen of erger.

Esperanza hoopt op een gouden mandje in Nederland of België. Staat het bij jou?