Engla

Engla

Engla….. een beauty!

Engla zwierf tot oktober 2019 op straat. Toen zij opgemerkt werd is Engla meegenomen naar het asiel. Ze is té lief om op straat te zwerven; ze zou het daar niet overleven.

Schildpadje Engla is een schoonheid. Zowel van buiten als van binnen. Sociaal als ze is, dringt ze zich niet op maar wacht ze geduldig tot ze geknuffeld wordt. Ze is helemaal gelukkig als ze opgetild en geaaid wordt. Als dank gaat ze spinnen en komt ze heerlijk tegen je aan liggen.

Engla is graag bij mensen maar ze zal nooit de aandacht opeisen. Wanneer ze eenmaal weet dat haar nieuwe familie het ook leuk vindt dat ze op schoot komt, dan zal ze iets dichterbij komen en geduldig wachten totdat ze opgepakt wordt. Het is daarom van belang dat haar nieuwe familie, vooral in het begin, het initiatief neemt om haar op te pakken en op schoot te zetten.

Engla is dé perfecte familiekat. Ze houdt van iedereen, jong en oud. Ze vindt het fantastisch als er met haar gespeeld wordt. Deze vriendelijke dame kan uitstekend met andere katten overweg maar ze heeft geen maatje nodig. Gezien haar karakter zal ze ook maatjes kunnen worden met een lieve, rustige hond maar ervaring met honden heeft ze nog niet.

Hoewel Engla niet perse naar buiten hoeft  is het best lekker om af en toe een pootje buiten te zetten. De tuin of het balkon in haar nieuwe huis moet wel veilig voor haar zijn zodat zij niet kan ontsnappen of vallen.

Bij wie komt Engla op schoot zitten?