Emily

Emily

Emily, een lekker moppie

Emily woont sinds een dikke maand in een pleeggezin en is inmiddels gewend aan alle geluiden en het reilen en zeilen in een huishouden. In het begin was ze wat verlegen maar in de tussentijd is ze al lekker los gekomen. Emily is een makkelijke kat: ze houdt van mensen maar ze kan evengoed lekker alleen zijn. Zij blijkt de perfecte kat te zijn voor werkende mensen. Net zoals het geval was toen ze bij het pleeggezin kwam, heeft ze eerst wat tijd nodig om zich thuis te voelen. Nieuwe ervaringen zijn spannend voor haar maar ze laat iedere dag zien dat ze het fijn in huis vindt en dat zij zelfverzekerder wordt. Haar pleegmoeder zegt dat ze een lieve, zachtaardige en gelukkige kat is.

Ook houdt zij van aandacht. Bescheiden als ze is komt ze er niet om vragen, ze wacht rustig op wat komen gaat. Spelen is een favoriete bezigheid van Emily en ze vindt het geweldig als er met haar gespeeld wordt. Ze laat zich oppakken maar (nog) niet voor lang. Ze is dol op aaitjes en zit dan als een prinsesje op schoot. Nu wordt ze nog opgetild en op schoot gezet maar haar pleegmoeder traint haar om op schoot te komen als ze geroepen wordt.

Emily woont momenteel in een huishouden waar ook 2 katers en 1 poes verblijven. Zij kan goed met ze overweg. Omdat ze een onafhankelijk moppie is, zal ze het ook prima vinden als ze in haar eentje wordt geadopteerd. Omdat Emily -vooral in het begin- een beetje verlegen is, past zij het best in een huishouden zonder kinderen of waar al wat oudere kinderen wonen. Of zij ook met honden overweg kan, is niet bekend. Vermoed wordt dat ze het goed zal kunnen vinden met een hond, vooral als de hond gewend is aan katten.

Emily is een binnenkat en nog nooit buiten geweest . Ze leidt een gelukkig binnenleven en een buitenruimte is daarom niet nodig. Maar áls er een buitenruimte is, dan moet het natuurlijk beveiligd zijn. Zomaar de grote weide wereld in kunnen lopen, da’s niks voor haar. Ze zou kunnen verdwalen of vallen.

Wie is die lieve adoptant waar dit moppie naar op zoek is?