Elza

Elza

Als kitten werd Elza samen met haar broertjes zonder pardon in een kartonnen doos op straat gezet. Ze hebben daar enige tijd in weer en wind gestaan. Ze waren net 1,5 maand oud. Er was geen eten, en geen drinken. Ze konden nergens heen. Opgesloten in een (inmiddels doorweekte) kartonnen doos. Elza en haar broertjes leden aan de niesziekte. Kittens zijn vaak veel heftiger ziek dan een volwassen kat. Dit komt omdat hun afweersysteem nog niet optimaal functioneert. Elza kreeg hierdoor vervelende huidproblemen, die zich uitten in zweertjes en blaasjes rondom haar neus en ogen. De kittens bleven sterk hoop houden dat ze op een dag werden opgemerkt en geholpen. Gelukkig kwam die dag spoedig. Liliya kreeg hoogte van de situatie en kon niet bevatten dat er mensen in staat zijn om afhankelijke katjes zo achter te laten. Toen ze de katjes bezocht schrok ze heel erg: twee broertjes van Elza waren net overleden. De situatie waarin deze kittens verkeerden is hun fataal geworden. Elza en haar overgebleven broertje lagen dicht tegen hun overleden broertjes aan. Ontzettend pijnlijk. Het greep Liliya vreselijk aan om dit te moeten zien. Ze nam Elza en haar broertje direct mee naar haar dierenarts en de opvang.

Elza en haar broertje zijn met veel liefde, zorg en goede medicatie inmiddels helemaal opgeknapt. Elza is een mooie Bulgaarse meid geworden en ondanks haar moeilijke tijd in het verleden altijd vrolijk en blij. Ze is een prachtige verschijning met een mooie tekening op haar vacht. In de opvang liet ze duidelijk merken hoe dankbaar ze was. Het bleek dat Elza een enorme levende knuffelbeer is. Liliya werd namelijk in het extreme toe overladen met knuffels, kopjes en kusjes. Elza vindt het hartstikke gezellig om bij mensen in de buurt te zijn. Als een van de vrijwilligers in de opvang rondloopt, loopt Elza er vrolijk achter aan. Het liefst wil Elza alle aandacht voor haar zelf. Deze aandacht probeert ze dan op te eisen door langs de benen van de vrijwilligers te wrijven en te miauwen. Dat kun je zo’n lieverd absoluut niet weigeren. Dus die aandacht krijgt ze. In de opvang zijn veel andere katjes waar Elza graag mee speelt. Ze is sociaal naar de mens, maar ook zeker naar andere katten. Want Elza houdt in welke vorm ook van aandacht!

Het is belangrijk voor Elza om een poezen- of kattenmaatje te hebben bij haar nieuwe baasje. Een huishouden met honden en/of kinderen is beslist geen probleem. “Hoe meer zielen, hoe meer aandacht” zal Elza zeggen. Elza is een echte binnenkat, want ze wil niets van alles wat er in huis gebeurt missen. Indien er een balkon of tuin is waar ze veilig en afgesloten kan rondstruinen, zal ze hier wellicht af en tor gebruik van maken.

Wil jij een sociale levende knuffelbeer die gezellig achter je aan loopt? Dan is jouw huis het gouden mandje van Elza!