Duna

Duna

Duna werd samen met haar broertjes gedumpt bij het asiel toen ze nog maar 1 maand oud waren. Ze hebben het bijna niet overleefd omdat een hond ze direct aanviel. Een vrijwilliger van het asiel nam de kittens mee naar huis totdat ze oud genoeg waren om het asiel in te gaan. Ze viel echter als een blok voor de opvangkatjes en gaf aan ze in huis te houden totdat de katten geadopteerd waren. De broertjes vonden een nieuw huisje maar Duna is nog op zoek.

Duna woont nu bij een opvanggezin op het Spaanse platteland. De opvangster heeft een aantal honden en gaat daar natuurlijk elke dag mee naar buiten. Duna gaat gewoon gezellig met ze mee aan de wandel. Ze vindt het heerlijk om te rennen en te klimmen, aan het gras te snuffelen en achter insecten aan te gaan. Deze ruimte om te bewegen en te spelen zoeken we nu weer voor Duna. Na het spelen heeft Duna alle tijd om te knuffelen want dat is ook een grote hobby. Ze kan uren bij je in de buurt liggen en klimt soms ook bij je op schoot. Sociaal als ze is, zowel naar mensen als dieren, trekt Duna zich af en toe ook graag even terug voor wat rust en ruimte, om zo weer energie op te doen voor nieuwe avonturen.

Aan nieuwe gezichten en een nieuwe omgeving zal Duna natuurlijk wel even moeten wennen maar ze is zó dol op knuffelen dat ze zich na een tijdje ongetwijfeld weer gewonnen geeft. Met andere katten kan ze prima overweg maar ze heeft niet per se een kattenvriendje nodig. Met honden kan ze uiteraard goed samen, want die kent ze van haar opvanggezin. Zoals veel katten, kan Duna tijdens het spelen een beetje krabben. Als je dan zegt dat dat niet moet, houdt ze direct op. Op zich niks bijzonders maar wel reden om Duna niet bij heel jonge kinderen te plaatsen. Oudere kinderen zijn geen probleem. Een buitenruimte heeft Duna absoluut nodig. We zoeken voor haar een huisje in een rustige woonomgeving of, liefst, op het platteland. Natuurlijk moet ze wel een paar maanden binnen worden gehouden om goed te wennen aan haar nieuwe mensen en omgeving.

Mag lieve Duna bij jou nieuwe avonturen komen beleven?