Dorito

Dorito

Dorito, om op te vreten, net als het zoutje waarnaar ze is genoemd.

Dorito werd als jong kitten op straat gevonden. Haar moeder is waarschijnlijk een huiskat geweest die niet meer welkom was toen ze zwanger bleek te zijn want ze heeft haar kittens op straat gekregen. De familie is naar het asiel gebracht toen Dorito nog erg klein was en wegens plaatsgebrek moesten ze tijdelijk in een bench wonen. De broertjes en zusjes zijn inmiddels in Spanje geadopteerd maar arme Dorito miste de boot. 

Dat lag beslist niet aan haar karakter, want ze is lief, leuk, speels en heel gezellig, maar zwart-witte katten zijn in Spanje niet zo populair. Inmiddels leeft Dorito met 10 katten in een kennel, waar ze vrolijk en tevreden is met de aandacht die ze krijgt. Dorito kan wat dominant zijn naar andere katten dus we denken dat ze als enige kat het beste op haar plek is. Ze is vrolijk en gezellig, dol op mensen en op knuffelen en komt graag op schoot. Ze is nieuwsgierig van aard en onderzoekt graag alles.

Het arme meisje heeft de eerste 3,5 maand van haar leven in een kleine ruimte gewoond dus ze zal heel blij zijn als ze straks een eigen huis heeft. Buiten wonen is ze niet gewend, dus ze kan prima als binnenkat. Mocht ze een huis krijgen waar een tuin of balkon is, dan moeten die wel worden afgeschermd om haar te beschermen.Of ze met honden kan weten we niet, maar omdat ze zo relaxt is denken we dat ze wel met een hond kan wonen als die aan katten gewend is. Kinderen vindt ze waarschijnlijk erg leuk dus ze zou echt een heel geschikte familiekat zijn.

Dorito is zo leuk en lief dat we niet begrijpen dat ze nog niet geadopteerd is maar dat gaat nu vast en zeker snel veranderen. Wie gaat dit toppertje een fijn leven geven?