Dolly

Dolly

Haar hele leventje woonde Dolly samen met haar vier broertjes en zusjes bij een lieve mevrouw. De katten hadden het daar heel goed. Hun baasje was een van de vrijwilligers van het asiel in Ayamonte. Ze woonde alleen en helaas sloeg het noodlot toe: er is haar iets overkomen en de vrouw overleed. Haar dochter vond haar na een paar dagen, overleden en omringd door haar katten. Het asiel zat toen overvol en de katten moesten noodgedwongen nog twee maanden in hun oude huis wonen, waar ze natuurlijk wel werden verzorgd door de vrijwilligers. Toen ze eindelijk in het asiel konden worden opgenomen, moesten de katten heel erg wennen aan de overgang. Na vijf maanden waren ze eindelijk gewend en meer ontspannen.
Dolly verblijft in de aparte ruimte waar katten zitten die van wat meer rust houden. Daar zet ze elke dag weer een stapje vooruit, waar de vrijwilligers heel blij mee zijn.

Ondanks het feit dat ze uit een groepje van vijf katten komt, is Dolly wat meer op zichzelf en soms ook wat bangig voor andere katten. Ze is het liefst de enige kat in huis, hoewel ze met een vriendelijke, ontspannen kat eventueel ook zou kunnen samenleven. Met honden kan Dolly goed overweg en ook met wat oudere kinderen, vanaf een jaar of 10.

Dolly is lief, rustig en delicaat (aldus het asiel). Ze zal zeker even de tijd moeten krijgen om te wennen aan een nieuwe omgeving en nieuwe gezichten. Niet zo gek als je bedenkt wat ze allemaal heeft meegemaakt. Een trucje dat altijd werkt is tegen Dolly zeggen dat ze schitterend is: dan gaat ze rechtop staan en wringt zich in allerlei gekke bochten. Ze is dus gevoelig voor complimenten….! Spelen vindt ze ook erg fijn, net als lekker zonnebaden.

Mooie Dolly heeft graag een tuintje of balkonnetje waar ze naar vogeltjes kan kijken. De tuin of het balkon moet echter wel katveilig zijn dus zo zijn afgeschermd met bijvoorbeeld gaas of een kattennet dat Dolly niet kan vallen of weglopen. Katveilig is echt een must voor dit lieve meisje.

Mag Dolly bij jou haar gouden mandje vinden?