Delilah

Delilah

Delilah, een relaxte lieverd

Diliah is weggehaald bij iemand die maar liefst 18 katten in huis had. Ze had wat ondergewicht maar bleek kerngezond. Delilah heeft een prachtige zachte halflangharige vacht en zeer lange snorharen. Het is een schat van een poesje dat zich niet opdringt maar het reuze fijn vindt om geaaid en gekroeld te worden. Veeleisend is zij niet; ze is al gelukkig te maken met een veilige plek, eten en een persoon of familie om van te houden. Ze is het soort kat dat zich zal voegen en snel deel uitmaakt van het gezin.

Dililah is erg makkelijk in de omgang en zal, hoewel ze het heerlijk vindt, niet om aandacht en kroeltjes vragen. Ze zal wachten tot het moment dat je haar je liefde laat zien. Omdat ze graag geknuffeld wordt, denken we dat ze ook op schoot komt zitten. Waarschijnlijk moet ze eerst een paar keer opgetild worden, zodat ze weet dat het oké is. Dililah is te zachtaardig om dat uit zichzelf te doen. Als ze niet op schoot zit, komt ze lekker naast je zitten. Delilah houdt ook van spelen, maar het is geen druk beestje dat door het hele huis rent en springt. Na wat spelen gaat ze lekker ergens zitten of liggen en een tukje doen.

Op dit moment woont Dililah, samen met kat Jeeves, in een eigen ruimte in het asiel en ze kunnen uitstekend met elkaar overweg. Omdat ze zo zachtaardig is denken wij dat zij ook met andere katjes en poezen goed om kan gaan, mits zij ook zachtaardig en relaxt zijn. Toch heeft ze geen maatje nodig, zolang ze maar aandacht van mensen krijgt. Of zij ook met honden overweg kan is niet bekend, maar gezien haar karaktertje zou ze goed kunnen leven met een zachtaardige, lieve hond. Ook vindt ze kinderen leuk, klein en groot. Hoe meer aandacht, hoe leuker.

Het is voor Dililah om het even of ze naar buiten kan of niet. Binnen vindt zij het prima. Maar als in haar nieuwe huisje een balkon is, moet dat wel veilig gemaakt worden in verband met valgevaar.

Met wie mag Dililah knuffelen?