Day

Day

Onze mooie Day is een jonge poezendame van 2 jaar. Ze verblijft in een opvanggezin in Amsterdam en zoekt een mandje-voor-altijd.

Day werd op straat geboren, zoals zoveel Spaanse dieren. Samen met haar broertjes zwierf ze rond in de omgeving van Ayamonte, op zoek naar eten en drinken, in de verzengende hitte van Andalusië. Godzijdank werden ze gered toen ze 6 maanden oud waren. Ze kwamen in het asiel terecht en waren in het begin doodsbang voor alles en iedereen. Met veel tijd, geduld en toewijding van de vrijwilligers daar is Day opgebloeid en opgegroeid tot een sociale, aanhankelijke en speelse jongedame. Ongelofelijk maar waar: Day komt nu actief op je af lopen voor knuffeltjes en kopjes. Ze vraagt er letterlijk om: ze is een echte kletskous.

Day is een gezellig en grappig kameraadje dat lekker actief met een balletje kan spelen maar ook rustig een uur in je nek komt liggen voor een welverdiend dutje. Opgetild worden vindt ze nog heel spannend dus dat zou langzaam opgebouwd moeten worden. Wel is ze dus erg aanhankelijk: voor aaien en knuffelen maakt Day altijd een gaatje in haar agenda!

Zonnebaden is ook een grote hobby, en gewoon lekker naar buiten kijken naar de vogeltjes en mensen die voorbijkomen. Met andere katten kan Day overweg, zolang de introductie rustig verloopt en de andere kat haar niet uitdaagt want dan is Day een kleine tijger. Een rustig en sociaal katje zou een leuk maatje voor haar zijn. Met honden gaat Day ook goed om. Heel jonge kinderen passen niet zo goed bij Day omdat ze die nog niet zo goed kent en misschien zou bijten of uithalen als ze haar te wild benaderen. Voor de zekerheid raden we die combinatie dus af. Oudere kinderen die haar niet ‘belagen’ zouden geen probleem moeten zijn.

Het aller-, allerleukste is aandacht van mensen: Day kan gewoon niet zonder. Haar nieuwe baasje zou dan ook veel tijd voor haar moeten hebben. Als je naar Day toekomt, begint ze al tegen je te kletsen. Ze loopt je achterna en laat zich dan PLOP op haar zij vallen om eens lekker te rollen. Ook gooit ze vaak haar achterlijfje omhoog als je haar naam roept. Day is eigenlijk een klein, grappig clowntje. Een echt gezelligheidsdier. Ze heeft een heel bijzondere oogopslag. Ze lijkt soms een beetje te loensen, maar volgens de dierenarts is er helemaal niets mis met haar oogjes, en heeft ze misschien gewoon wel een abessijntje als voorouder want die hebben ook zo’n bijzonder kopje.

Day is een echte binnenkat maar geniet ook van een frisse neus, op een balkonnetje. Wel moet het balkon katveilig zijn, dus met gaas of een kattennet afgeschermd. We zijn zuinig op ons lieve meisje!

Bij wie mag dit lieve en bijzondere meisje haar tentje opslaan?