Dakota

Dakota

Dakota leefde in een kolonie van straatkatten in een kustplaatsje in Zuid-Spanje. Waarschijnlijk woonde ze al sinds haar geboorte op straat. Door haar sociale, mensgerichte karakter is ze meegenomen naar het asiel in Ayamonte, want dit soort katten maakt kans op adoptie. Dakota was eerst wat onzeker maar vond haar draai tussen de andere katten. Ze is een rustige, lieve en aanhankelijke poes. Knuffels en kusjes krijgen vindt ze heerlijk! En ook vindt Dakota het superfijn om bij je op schoot te slapen. Opgetild worden vindt ze een stuk minder leuk.

Dakota is regelmatig te vinden in een rieten mandje, diep in slaap verzonken en met de zon op haar bolletje. Ze speelt af en toe met de knuffelbeestjes, in de krabpaal of met een balletje, maar ze is vooral op een rustige manier aanwezig. Ze is groot voor vrouwtjeskat en een beetje gezet; ze is op haar eigen manier wondermooi.

Met de andere katten kan Dakota prima samenleven maar ze heeft niet per se een kameraadje nodig. Als enige kat kan ze ook prima op haar plek zijn, zolang ze maar genoeg aandacht krijgt van haar baasjes. Ze kan goed overweg met kinderen en ook honden zijn geen probleem. Dakota is een echte binnenkat want met de straat heeft ze het wel gehad. Het zou superfijn zijn als er een katveilig balkon voor haar is zodat ze het zonnetje ‘live’ kan voelen.

Dakota is klaar voor een gezellig blijfhuisje in Nederland of België. Kan ze een enkeltje boeken naar jouw adres?