Cuqui

Cuqui

Lieve en mooie Cuqui is een Speciale Tiger uit Andalusië. Ze kan in mei naar Nederland vliegen.

Een lievere en aanhankelijkere kat dan onze Cuqui is er bijna niet. Dit meisje is van binnen en buiten zeer zacht. Ze heeft een geweldig karakter: Cuqui kan met alles en iedereen goed overweg: jonge en oudere mensen, andere katten en honden. Cuqui besluit elke dag weer dat ze er echt heel erg veel zin in heeft! Wat haar betreft is een dag niet gespeeld of geknuffeld een dag niet geleefd.

Cuqui werd geboren in een kattenkolonie die naast een grote fabriek leeft. De vrijwilligers van het asiel in Ayamonte leerden haar kennen tijdens een sterilisatieproject voor zwerfkatten. Cuqui was zo sociaal en aanhankelijk dat ze haar gewoon niet konden terugplaatsen in de groep straatkatten: dit lieve meisje heeft mensen nodig die van haar houden en goed voor haar zorgen. Cuqui ging mee naar het asiel en gaat daar nu heel goed om met de andere katten. Ze vindt balletjes en speeltunnels ook hartstikke leuk. Als de vrijwilligers in de buurt zijn, zoekt Cuqui ze altijd even op voor een knuffel of een kusje. Ze klimt graag bij ze op schoot en valt dan al spinnend in slaap.

Dit lieve meisje is een van onze Special Tigers omdat ze drager is van FIV. Op dit moment vertoont Cuqui geen enkel ziekteverschijnsel. Met goede verzorging (medische zorg en goede voeding) kunnen FIV-katten nog lang een goed leven hebben. Honden en mensen kunnen geen FIV krijgen maar andere katten wel. Hardop dromend zien we voor Cuqui zo graag een huisje waar er nog een andere kat is (ook met FIV) en waar ze als binnenkat kan leven. Een veilig balkon dat is afgeschermd met gaas of een kattennet zou simpelweg ideaal zijn.

Een speciale kat als Cuqui heeft een bijzonder baasje nodig, dat haar schoonheid kan zien en haar fantastische karakter op waarde kan schatten. Mag dit unieke, superzachte meisje bij jou haar gouden mandje vinden?