Clara

Clara

Ongewenste Clara

Omdat gedacht werd dat Clara in een kattenkolonie woonde is ze enkele jaren geleden gevangen en gesteriliseerd. Achteraf bleek dat ze wel degelijk een thuis had omdat Kerrie haar een huis in en uit zag lopen. Ondanks dat het haar kat was, wilde die mevrouw niet betalen voor de sterilisatie en vaccins. Clara werd aangereden en de ‘liefhebbende’ eigenaresse beweerde dat Clara een straatkat was en dat zij de behandeling door de dierenarts niet zou betalen. Kerrie heeft Clara meegenomen naar de dierenarts gebracht. Ze bleek een beschadigde kaak en een gezwollen neus te hebben. Ze werd behandeld tegen infecties en kreeg ontstekingsremmers. In verband met haar kaakje at ze een paar maanden uitsluitend zacht voer. Ze is nu volledig genezen. Inmiddels eet ze weer brokjes en ze is ook dol op een lekkere gladde mousse van een bepaald merk. Natvoer met stukjes erin vindt ze maar niets.  Clara leidt weer een normaal leven. Kerrie heeft haar in huis genomen. Slechts één keer heeft de dame nog naar Clara gevraagd. Kortom haar liefde voor dieren gaat niet verder dan haar portemonnee.

Al snel werd duidelijk dat Clara absoluut niets van een straatkat in zich had. Zo is zij totaal niet geïnteresseerd om naar buiten te gaan, afgezien van wat zonnebaden op de patio. Ze gedraagt zich als een lieve huiskat; een schattig bolletje dat babbelt . Clara is gewoon een lekker ding! Op aandacht is ze gek maar niet op een dwingende manier. Ze is erg aanhankelijk en reageert liefdevol op genegenheid. Kerrie is ervan overtuigd dat ze een schootkat zal worden of vlak naast je komt zitten.

Clara is niet gediend van andere katten en laat dat merken door eens flink te grommen. Ze is graag de enige kat des huizes en wil haar nieuwe familie laten zien dat ze het maar getroffen hebben met dit prinsesje. Zo nu en dan speelt ze met speelgoedmuisjes maar het liefst is bij mensen. Hoewel ze geen kennis heeft gemaakt met honden is ze wel gewend aan hun geblaf. Waarschijnlijk kan ze leven met een lieve, rustige hond. Met wat grotere kinderen (tieners) zal ze vermoedelijk ook overweg kunnen en het schitterend vinden om bij hen op bed te mogen slapen.

Clara hoeft niet perse naar buiten maar als er een balkon of tuin aanwezig is, moeten wel maatregelen getroffen worden zodat zij niet kan ontsnappen of van een balkon vallen. We moeten er niet aan denken dat ze een tweede keer aangereden wordt.

Bij wie krijgt Clara een nieuwe kans?