Chayenne

Chayenne

Chayenne, een verlegen dametje

Chayenne, dochter van de inmiddels geadopteerde Siamees Bea, kwam op zeer jonge leeftijd met haar moeder in het asiel aan. Ze waren niet meer welkom in het huis waar ze destijds woonden. Nu Chayenne sterk en groot genoeg is, zijn wij verheugd om voor haar een fijn huisje te mogen zoeken in Nederland.

Chayenne is verlegen. Als ze wat bangig is, heeft ze neiging om zich te verstoppen. Maar krabben of blazen zal ze absoluut niet doen. Ze is onzeker maar hunkert naar liefde. Onze ervaring is dat katjes zoals zij, zo’n twee weken nodig hebben om zich veilig te voelen en lekker te kunnen ontspannen. Je ziét hun zelfvertrouwen groeien van dag tot dag. Het is voor Chayenne geen probleem als je haar oppakt, wel heeft ze even tijd nodig om te reageren op je liefkozingen. Eenmaal relaxed dan zul je merken dat ze het heerlijk vindt om geaaid te worden. Waarschijnlijk komt ze in de loop der tijd ook op je schoot zitten. Het vraagt even wat tijd en geduld om haar hartje te winnen, maar als dat gelukt is heb je een maatje voor het leven!

Vanaf haar prille leventje is ze gewend om te gaan met andere katten. Omdat ze nog jong en verlegen is, werkt het in haar voordeel als er al een lieve zelfverzekerde kat in huis is. Ook helpt het als er veel met haar gespeeld wordt: ze zal sneller wennen en zich eerder op haar gemak voelen. Kinderen in huis moeten beseffen dat Chayenne enkele weekjes tijd nodig heeft om te wennen. Het is daarom beter dat de kinderen niet al te jong zijn en goed weten om te gaan met dieren. Omdat Chayenne nog nooit agressief gedrag heeft vertoond vermoeden wij dat zij ook om kan gaan met een vriendelijke hond die katten gewend is.

Chayenne houdt ervan zowel binnen als op z’n tijd even buiten te zijn. Er moet dan wel een veilige tuin of veilig balkon voor haar zijn, zodat ze niet kan weglopen of naar beneden vallen. Ze is gezond, ingeënt, gechipt, getest op felv en fiv en natuurlijk gesteriliseerd. Als Chayenne beseft dat ze in een veilige en liefdevolle omgeving terecht is gekomen, krijg je er een lieve, aanhankelijke kat voor terug.

Kan jij genoeg geduld opbrengen om haar zelfvertrouwen te vergroten?