Capitan en Valentina

Capitan en Valentina

Valentina en Capitan komen uit een nestje van vier kittens die, pas anderhalve maand oud, in een park woonden. Daar liepen ze gewoon achter mensen aan, sociaal als ze zijn. Maar dat leven was natuurlijk heel gevaarlijk voor ze. Ze waren natuurlijk erg kwetsbaar zo, en het was een kwestie van tijd voordat er iets naar met ze zou gebeuren. Daarom zijn de vrijwilligers van het asiel naar het park gegaan en hebben de kittens in veiligheid gebracht. De kittens, twee mannetjes en twee vrouwtjes, gingen eerst in de opvang bij een lief gezin. Toen ze oud genoeg waren, konden ze in het asiel komen wonen.

De katten hebben zich snel aangepast aan hun nieuwe omgeving. Ze gaan heel vriendelijk om met, natuurlijk, elkaar maar ook met andere katten en met de vrijwilligers. Spelen doen ze erg graag maar knuffelen met de vrijwilligers is ook een favoriete bezigheid. Ze zijn zeer aanhankelijk en vinden het heerlijk om aangehaald te worden en om bij je op schoot te zitten. De vier broers en zussen zijn eigenlijk altijd bij elkaar en doen alles samen: eten, slapen, zich wassen en spelen. Het zijn net Siamese tweelingen. Idealiter zouden we een huisje willen zoeken waar alle vier samen kunnen blijven, maar aangezien dat moeilijk zal worden, plaatsen we ze graag als duo’s.

Deze makkelijke katten kunnen overweg met andere katten maar ook met honden. Kinderen vinden ze ook heel gezellig. Natuurlijk zullen ze na hun reis vanuit Spanje even aan hun nieuwe omgeving moeten wennen maar dat is volkomen normaal. Een buitenruimte is natuurlijk zeer fijn maar deze moet dan wel katveilig zijn ofwel zijn/worden afgeschermd met een kattennet of gaas.

Mogen deze twee lieve goedsullen bij jou hun gezamenlijke gouden mandje vinden?