Bumble

Bumble

Bumble zwierf samen met zijn moeder, broers en zussen langs een rivier. Kerrie heeft de kittens gevonden en nam ze mee. Helaas was moederpoes verdwenen. Een dame die de zwerfkatten eten gaf vertelde dat er veel katjes weg en/of vergiftigd zijn. Gelukkig kon dit nestje gered worden. Inmiddels zijn zusje Boo en broertje Jake geadopteerd maar arme Bumble wacht nog steeds op een warm mandje in Nederland.

Gezien zijn zwerversbestaan was hij niet aan mensen gewend, sterker nog, hij werd door hen weggejaagd. Nu hij wat langer bij Kerrie in het asiel woont, raakt hij wat meer gewend aan alle aandacht en zij merkt dat zijn zelfvertrouwen groeit. Als er in zijn nieuwe huisje dagelijks moeite wordt gedaan om hem af en toe te aaien zal het hem zeker helpen te wennen aan zijn nieuwe situatie. Ook al zal hij angstig kijken; hij vindt het heerlijk! Vooral als hij op zijn rug of buikje wordt geaaid. Hij houdt er niet zo van om over zijn koppie en in zijn gezicht geaaid te worden. Als hij eenmaal weet dat zijn nieuwe thuis veilig is, zal hij op termijn heerlijk naast je komen liggen.

Sinds zijn geboorte leeft Bumble met andere katjes samen en hij heeft behoefte aan een of meerdere -niet dominant(e)- maatje(s), vooral katers vindt hij leuk. Of hij met honden overweg kan, is niet bekend. Blafgeluiden zijn bekend voor hem want op de plek waar hij gevonden is lopen veel mensen langs met hun hond. Wellicht dat een rustige hond in huis geen probleem zal zijn. Bumble is perfect voor iemand die een zachtaardige kat wil hebben. Hij heeft een rustig huishouden nodig, iemand met geduld en die hem rustig benadert. Iemand die begrijpt dat hij zijn eigen moment zal kiezen om naar je toe te komen. Veeleisend is hij niet. Het enige dat hij nodig heeft is tederheid van rustige volwassenen en eventueel grotere kinderen. Van kleinere kinderen schrikt Bumble nog wat.

Bumble moet de eerste paar maanden binnen blijven om goed te kunnen wennen. Hij hoeft niet perse naar buiten maar als er een buitenruimte is, dan moet hij hier stapje voor stapje én onder begeleiding wennen. De buitenomgeving moet écht veilig zijn, zodat ontsnappen uit een tuin of vallen van een balkon niet mogelijk is.

Bij wie staat het mandje voor Bumble klaar?