Bola

Bola

Mooie rooie Bola zit inmiddels al een hele tijd in het asiel in Ayamonte. Hij kwam in Spanje aanlopen bij een mevrouw die op het platteland woonde met haar 5 andere katten en 7 honden. Ze begon Bola te voeren en gaf hem onderdak. Helaas kon hij daar niet blijven omdat Bola niet goed overweg kan met andere dieren. Op mensen is hij helemaal dol maar andere katten en honden zijn niet voor de poes…. De mevrouw belde het asiel en gelukkig kon Bola daar terecht, in een aparte ruimte met slechts 3 andere katten. Daar vielen de vrijwilligers als een baksteen voor deze superaanhankelijke jongen. Bola zoekt je altijd op voor een knuffeltje of kusjes. Opgetild worden vindt hij prima en op schoot zitten ook. Hij is een echt gezelligheidsdier! Met kinderen is hij supergoed: hij vindt ze geweldig. Hij vindt het ook leuk om in de weer te zijn met speeltjes.

Bola is het gelukkigst als hij als enig huisdier kan leven, bij een baasje dat hem veel aandacht kan geven. Een buitenruimte heeft hij niet per se nodig. Mocht er een tuin of balkon aanwezig zijn, moet dit wel katveilig zijn dus afgeschermd met gaas of een kattennet.

Bijzonder aan Bola is dat hij vanwege een ongeluk in het verleden (op straat) bijna geen gevoel in het gebied rond zijn staart heeft. Soms wiebelt hij er een beetje mee of maakt er gekke bewegingen mee. Daar heeft hij verder geen last van. Voorheen had Bola ook moeite met zijn stoelgang: doordat hij minder gevoel had in zijn achterwerkje. had hij soms moeite om zijn ontlasting eruit te drukken. Hij nam daar een tijd vezelpillen voor, omdat hij anders verstopt raakte. Sinds een jaar zijn deze pillen niet mee nodig en gaat Bola gewoon net als andere kat naar de kattenbak. Soms vergeet hij echter nog een keuteltje en dat belandt dan naast de kattenbak. Gelukkig is dat heel gemakkelijk weer opgeruimd. Bola betaalt je met knuffels terug voor de moeite! 🙂 Hij mist ook wat tandjes omdat die in te slechte staat verkeerden en het beter was om ze te verwijderen.

Mag deze bijzondere jongen lekker bij jou komen kroelen?