Bhumi

Bhumi

Een tweede kans voor Bhumi uit Amsterdam

Onze Bhumi (uitgesproken als ‘Boemie’) is een knappe jongen van 2 jaar oud. Hij is in 2018 als kitten in Bulgarije op straat gevonden. Hij was er slecht aan toe, met name zijn oogjes waren beschadigd. Eén oogje kon niet meer worden gered en daarom gaat Bhumi als eenoog door het leven. Daar heeft hij niet veel last van, al zal hij moeite hebben om diepte te zien. Verder heeft hij zich er goed aan aangepast en is energiek en speels.

Eind 2018 had Bhumi geluk: hij werd geadopteerd door een lief baasje in Nederland. Daar woont hij nu ruim anderhalf jaar. Hij heeft zich laten kennen als een gezellige, aanhankelijke en sociale kat. Kletsen doet hij ook graag. Hij is graag bij je in de buurt en komt af en toe op schoot. Opgetild worden kan wat Bhumi betreft alleen zoals je een baby vasthoudt, anders vindt hij het niet voor de poes. Spelen is een grote hobby en Bhumi kan zelfs apporteren: gooi een balletje en Bhumi brengt het terug. Van aandacht wordt ons Bulgaartje erg blij, van grote en kleine mensen. Met andere dieren heeft hij niet zoveel ervaring, hoewel hij in Bulgarije met meerdere katten leefde. We denken dat hij met een rustige introductie goed overweg kan met andere, sociale katten en zelfs met honden als die rustig zijn en aan katten zijn gewend. Bhumi heeft absoluut de ruimte nodig om zijn energie kwijt te kunnen, in een ruime woning (huis of appartement) en een veilige buitenruimte.

Bhumi is in veel opzichten de ideale kat. Toch moet hij worden herplaatst. Dat komt doordat deze lieve jongen een speciale tiger blijkt te zijn. Hij heeft een zeer gevoelig spijsverteringssysteem en moet daarvoor dieetvoeding krijgen. Dat kost per maand zo’n €25, als je de richtlijnen aanhoudt die op de zak met voer staat. Het gaat weken goed met eten maar het kan ook zomaar mis zijn en dan moet Bhumi overgeven. Dit vraagt dus de nodige aandacht vanuit het baasje. Ook moet het dieetvoer worden aangeschaft. Al met al reden voor het huidige baasje om, met bloedend hart, een ander baasje voor Bhumi te laten zoeken die hier de middelen voor heeft, en ook ervaring met speciale katten.

Onze Bhumi heeft dus een speciaal baasje nodig, dat de zorg voor hem aan wil gaan. De beloning hiervoor komt vanuit ons vriendje zelf: geknuffel, geklets en gespeel. Mag deze speciale jongen in jou zijn speciale baasje vinden? We vertellen je natuurlijk graag meer over Bhumi’s lieve karakter en zijn gezondheid.