Bambina

Bambina

Bambina is nog maar een klein meisje. Ze leefde als heel jonge kitten op straat en liep op iedereen af, bedelend om eten en aandacht. Ze was veel te jong om het in haar eentje te redden. Ze wilde maar één ding: van de straat af! Toen ze in het asiel kwam, was ze erg dun en vies door het harde leven op straat. Gelukkig zijn jonge dieren vaak erg flexibel en passen ze zich snel aan aan nieuwe omstandigheden. Zo ook Bambina: ze wende al erg snel aan leven in het asiel, met al haar nieuwe kattenvriendjes. Ze vindt het heerlijk om lekker te rennen, te spelen en door de speeltunnel te suizen. Balletjes zijn ook leuk maar het allermooiste is het speelhengeltje met een bosje veren eraan: daar krijgt Bambina nooit genoeg van.

Bambina moet heel even aan nieuwe mensen wennen maar is al snel superaanhankelijk. Ze ligt graag in je armen, of valt lekker in slaap op je schoot. Ze heeft altijd tijd voor knuffeltjes en kusjes. Verder ligt ze, als echte Spaanse, graag te zonnebaden. Dat is een aandachtspuntje: bij felle zon moeten Bambina’s oren worden ingesmeerd met zonnebrandcrème omdat ze anders waarschijnlijk verbranden.

Deze kleine schat kan met andere katten prima overweg maar heeft ze niet per se nodig: ze kan heel goed als enige kat leven. Honden en jonge kinderen zijn ook geen enkel probleem. Bambina heeft niet per se een buitenruimte nodig; ze kan goed als binnenkat leven. Mocht er een fijn balkon of fijne tuin zijn, moet deze natuurlijk wel katveilig zijn: we willen niet dat dit lieve meisje zich bezeert of wegloopt.

Mag dit lieve meisje bij jou haar gouden mandje vinden?