Balu

Balu

Als wij mensen de stad Madrid bezoeken, worden wij getrakteerd op een schone, veilige en aangename stad met heel veel bezienswaardigheden. Echter is het er voor zwerfdieren niet zo’n aangenaam feest. In Madrid zijn namelijk ook veel kattenkolonies. Deze katten leven in groepen op straat in hele nare omstandigheden. Zo ook het piepjonge zwarte katertje Balu. Hij leefde op straat in zo’n kolonie. Balu had veel honger en dorst maar op straat was er vrijwel niets te vinden. Hetgeen dat hij kon vinden was niet gezond voor hem. Zijn gebit had hierdoor een flinke infectie opgelopen. Tijdens het castratieproject in Madrid namen de vrijwilligers van de opvang de kleine Balu mee voor zijn castratie. Tijdens deze castratie bleek dat hij veel te aanhankelijk en sociaal was om weer terug te brengen naar de straat. Daar zou hij het niet lang overleven. De vrijwilligers besloten om hem naar de opvang te brengen en een geschikt baasje te zoeken.

De dierenarts heeft Balu een welverdiende gebitsreiniging gegeven. Hij kan nu intens genieten van alle gezonde brokjes en “natte” hapjes die hij voorgeschoteld krijgt. Balu is kerngezond en een ontzettend lief jong katertje. In de opvang zijn de vrijwilligers dol op hem. Hij is een echte verschijning met zijn prachtige diepzwarte vacht. Hij kan je met zijn prachtige heldere ogen heel liefdevol aankijken. Om bij weg te smelten! Balu vindt het heerlijk om te worden geknuffeld. Regelmatig heeft hij zijn kinderlijke speelse bui; rollen met balletjes, speel hengeltjes, krabben op zijn krabpaal of lekker op zijn ruggetje rollen over de vloer. Het is leuk om samen met hem te spelen, maar zelfstandig kan hij er ook wat van! In de opvang zijn tevens andere katten aanwezig waar hij goed mee kan opschieten. Af en toe komen er ook kinderen over de vloer en daar is Balu ook erg lief voor. In de opvang gaat Balu niet naar buiten, hij blijft veel liever gezellig bij de vrijwilligers binnen. Een echte binnenkat.

Voor zijn nieuwe huisje zoeken wij een plekje waar Balu lekker binnen mag blijven. Mocht een tuin of balkon aanwezig zijn dan dient dit dan ook katveilig (afgeschermd) te zijn. Een kattenvriendje of -vriendinnetje is leuk, maar niet noodzakelijk.  Of hij ook goed met honden kan opschieten is niet bekend.

Balu komt heel graag naar je toe! Voor een gouden mandje voor altijd!