Angel

Angel

Angel, een engel met een verhaal

In Bulgarije woont Liliya, die altijd katten aan het redden is. Maar dat lukt niet altijd en soms overlijden er ook katten waar ze voor zorgt. Op een dag was Liliya erg verdrietig omdat een klein rood katertje de strijd had verloren en ze hem had moet laten inslapen. Ze liep heel verdrietig terug van de dierenarts, en zat er flink doorheen. Ze vroeg zich af hoe lang ze dit harde werk als rescuer van katten in een dieronvriendelijk land als Bulgarije nog kon volhouden.

En toen ineens verscheen er een rood kitten, uit het niets. Hij liep recht op Liliya af en kwam bij haar zitten, hij liet zich optillen, kroop op schoot en troostte haar. Het leek alsof hij haar gedachten kon lezen en wilde zeggen dat ze moest doorgaan. Liliya was in tranen en nam Angel mee naar huis. Hij gaf haar de moed om weer door te gaan.

Natuurlijk heeft ze hem verzorgd tot hij groot genoeg was om een echt eigen huis te vinden. Dat moment is nu aangekomen. We hopen dat Angel een echt kerstengeltje wordt en met kerst ergens in een eigen mandje mag liggen.

Angel is echt een engeltje, zo lief. Hij knuffelt graag, hij houdt echt van mensen. Maar hij houdt ok heel veel van spelen met andere katten, dus hij heeft wel een kattenvriendje nodig. Verder heeft hij veel energie dus hij heeft wel een veilige tuin nodig, ergens waar hij lekker kan spelen. Omdat hij helemaal opgaat in zijn spel en dan geen gevaar herkent moet het wel en afgesloten tuin zijn, zodat hem niets kan overkomen. Want deze bijzondere kater verdient het allerbeste.

Met kinderen kan hij prima samenleven, honden weten we niet maar we denken dat een vriendelijke hond wel zal lukken. Angel is een makkelijke kat.

Bij wie mag dit engeltje zijn koffertje uitpakken?