Alfonso

Alfonso

Alfonso is een geweldig lieve kater. Hij is nog een jonge god maar heeft er tegelijkertijd al een heel leven op zitten…. Zoals zoveel Spaanse katten leefde ook hij op straat en had het moeilijk. Alfonso kwam met ademhalingsmoeilijkheden het asiel in en na veel onderzoeken bleek dat hij een poliep in zijn bekje had. Die is verwijderd en sindsdien is Alfonso weer zo goed als nieuw. Hij leidt een volkomen normaal kattenleventje en heeft geen speciale zorg of medicijnen nodig. Een andere bijzonderheid is dat vanwege de slechte staat van zijn gebit alle tanden en kiezen zijn getrokken. Alfonso is dus letterlijk een tandeloze tijger…

Hij zit nu al bijna een jaar in het asiel in Ayamonte. Ondanks zijn moeilijke start in het leven is Alfonso dol op mensen! Hij vindt het heerlijk om met je te knuffelen of lekker op schoot te zitten. Deze lieve jongen spint eigenlijk altijd.

Actief is Alfonso ook. Spelen is een grote hobby, zoals klimmen in de krabpaal en met balletjes in de weer zijn. Eigenlijk is elk speelgoed leuk maar het allermooiste vindt Alfonso het als hij lekker heen en weer kan draven als je een speeltje heen en weer gooit. Hij gaat dan helemaal uit zijn dak van vreugde.

Met kinderen kan Alfonso prima overweg. Alle mensen zijn immers leuk, vindt hij. Hij kon een hele tijd absoluut niet overweg met andere katten; hij was gewoon nog te gestresst van zijn avonturen op straat. Na heel veel liefde, geduld en een aparte ruimte waar hij kon bijkomen, is Alfonso als een blad aan een boom omgedraaid! Hij leeft nu gewoon met de andere katten in een grote ruimte. Hij rent, speelt en springt, en belangrijker: dat doet hij met de andere katten! Spelen, slapen, wassen: Alfonso doet dat nu gezellig met zijn kattenmaatjes. Hij is nu een ontspannen en vrolijke kater die zijn straatleven achter zich heeft gelaten. Een echt succesverhaal dus!

Alfonso kan prima als binnenkat leven, liefst natuurlijk wel met balkon, dat katveilig moet zijn (afgeschermd met kattennet of gaas). Als er toch een tuin is, is dit natuurlijk ook fijn maar ook deze moet katveilig zijn voor ons zwarte vriendje.

Mag deze lieve knuffelkater bij jou zijn mandje komen opmaken?