Alexa

Alexa

Alexa, een pechkatje met een hartverscheurende geschiedenis

Alexa, een lieve schat die net jarig is geweest en de mooie leeftijd van drie jaar heeft bereikt, heeft nog weinig geluk gehad in haar leventje. Ze is onlangs gered uit een appartement in Bulgarije. Buren hoorden dagen lang gehuil uit het appartement komen en hebben de politie ingeschakeld. Het appartement werd opengebroken en daar liep Alexa rond tussen afval en andere viezigheid. Haar baasje, zwaar verslaafd aan verdovende middelen, was dagen eerder aangehouden door de politie en opgesloten in de gevangenis. Arme Alexa was alleen achter gebleven in het appartement, zonder iemand om voor haar te zorgen. Zij hield zich in leven door de grond af te speuren naar alles wat maar enigszins eetbaar was.

Gelukkig kwam dit vreselijke nieuws onze Liliya ter ore. Zij heeft Alexa opgehaald en naar een tijdelijke opvanger gebracht. Dit is een absolute noodoplossing, want de opvanger woont in Duitsland en gaat in januari weer terug naar huis. Dan is Alexa weer terug bij af en heeft ze geen veilig plekje meer om te wonen.

Alexa, met haar mooie toetje, is niets anders gewend dan binnen te leven met haar baasje. Andere katten, honden en kinderen kent ze niet. De opvanger, die zich nu tijdelijk over haar ontfermt, heeft gemerkt dat ze daar ook niet van houdt.

Inmiddels is duidelijk geworden dat het samenleven met haar ex-baasje zijn sporen heeft nagelaten. Dat maakt dat ze tijd nodig heeft om te wennen aan een nieuwe situatie. Ze is rustig en kalm. Desondanks speelt ze wel heel graag en dan vooral in de nachtelijke uren. Het is een ontzettend lief en sociaal diertje, gek op mensen maar is vermoedelijk (te) vaak aan haar lot overgelaten. Zelf om aandacht vragen vindt zij namelijk lastig, terwijl ze dol is op knuffelen. Ze komt graag naast je liggen om te kroelen, maar liever niet op schoot.

Alexa is een echte binnenkat. Wij zijn MET SPOED op zoek naar een fijn, warm en liefdevol plekje voor haar. Een nieuw thuis waar geen drukte is, waar ze aandacht krijgt en waar zij het enige huisdier mag zijn bij haar nieuwe baasje(s).

Bij wie mag Alexa haar pech omruilen voor een flinke dosis geluk?