Albatros

Albatros

Albatros kwam op een novemberdag zomaar aangelopen bij een huis. De lieve dame die daar woonde gaf hem eten en zij plaatste een doos bij de deur, waarin hij lekker kon slapen op een zachte deken. Albatros voelde zich veilig en bleef bij deze dame rond het huis hangen.

Het werd oudejaarsavond… Albatros was zo erg bang en gestresst van al het vuurwerk en de eindejaarsfeesten die op dat moment plaatsvonden, dat de dame besloot hem in huis te halen zodat hij tot rust kon komen.

Diezelfde dag, op 1 januari, werd Albatros naar het asiel in Ayamonte gebracht. Hij was de eerste geredde kat van 2020! Albatros moest in het begin erg wennen aan het leven met zoveel katten om zich heen, maar na een tijdje ontspande hij en vond zijn plekje tussen de anderen.

Deze aanhankelijke en rustige kater is zeer sociaal en erg lief voor mensen. Hij ligt graag op schoot, slaapt graag bij je op bed, of luiert heerlijk in het zonnetje. Albatros is een echte kroelkat, hij is gek op kusjes, knuffels en geaaid worden.

Albatros zal zich heel goed op zijn plek voelen in een gezin, hij is tenslotte gek op mensen. Hij kan prima de enige kat zijn, het is ook geen probleem als er speelkameraadjes zijn, maar niet meer dan 2.

Albatros kan goed als binnenkat gelukkig zijn, maar heerlijk zonnebaden op een katveilig balkon of in een goed afgeschermde tuin slaat hij ook niet af.

Past er nog een warm mandje in jouw gezin voor deze lieve schat?