Het is weer zover!

In heel Zuid-Europa worden weer honderden kittens geboren, zowel bij huiskatten als bij zwerfkatten. Als een huiskat geluk heeft, worden alleen de kittens gedumpt, maar vaak wordt de moeder al gedumpt, voor ze haar jongen heeft gekregen. Samen met de kittens, die in het “wild” worden geboren, betekent dit, dat ook dit jaar weer er een overvloed aan kittens zal zijn. Sommige hebben geluk en komen in een asiel of opvangcentrum gebracht. Vaak voor de “deur” gedumpt, soms in kartonnen dozen. Maar ook worden ze in vuilnisbakken gedumpt als oud vuil of gewoon ergens op straat, waar dan bezorgde voorbijgangers (ja heus, die bestaan) ze dan naar het asiel brengen. Maar voor elk kitten, dat in de opvang terecht komt, zijn er minstens honderd, die het op straat moeten uitzoeken. Het merendeel daarvan zal het helaas niet gaan redden.

Elk nest kittens, dat naar een opvangcentrum gaat betekent, dat er minder plaats voor volwassen hulpbehoevende zwerfkatten zal zijn. En… dat de katten, die al in een opvangcentrum leven, minder kans hebben op adoptie. Mensen gaan immers altijd voor kittens, als ze een kat gaan uitzoeken.

Ook onze contacten worden momenteel overspoeld met kittens en/of hele jonge katten.
De foto’s bij dit artikel zijn van nesten, die in de afgelopen 2 weken bij onze contacten zijn binnen gekomen. Naast het feit, dat veel van deze jonkies nog zo jong zijn, dat ze met de fles moeten worden bij gevoed, kost het opvangen alleen al handen vol geld. Nog afgezien van het beschikbaar hebben van voldoende opvang plekken. En geld is nou net, waar het onze contacten een groot gebrek aan hebben.

Er is en blijft maar één manier, die afdoende werkt: op grote schaal zorgen voor het steriliseren en castreren van katten. En dan niet alleen zwerfkatten. Ook de eigenaars van huiskatten moeten bewust worden gemaakt van deze noodzaak.

Daarom willen we weer een beroep op al onze vrienden en volgers doen, om ons gul te steunen, zodat we onze contacten kunnen helpen met het opzetten van sterilisatie/castratie programma’s en voorlichtingscampagnes voor de lokale bevolking.
Jullie kennen inmiddels ons rekening nummer:  NL58 SNSB 0956 9884 07 , ten name van Stichting Little Tigers. Vermeld alsjeblieft voorlichting/castratie

En dan tot slot:
Een hoop van deze kittens zal, als de tijd er rijp voor is, wel bij ons op de site verschijnen. En dat veroorzaakt weer een ander probleem: Bij ons op de site, en ook bij andere organisaties, staan veel katten er al langer op. En hun kans op adoptie wordt er dan ook niet beter op. We hopen, dat jullie de katten, die al op de site staan, bij je zoektocht niet zullen overslaan. Kijk daarbij ook eens, naar de (jonge) katten, die al hier in Nederland in de opvang zitten:
De kittens van vorig jaar: Duquessa en Homero, Smile en Snoopy, Iris en Isabella, Tito en Mauro, Doodle, Lily, Sheldon, Shinchan en Iron
En de wat oudere katten: Dulcie, Peanut, en Mari.